Заява Міжнародного комітету ФАУ (укр.: Вільний робітничий союз) щодо російського вторгнення в Україну

Ми, Міжнародний комітет Федерації ФАУ, рішуче засуджуємо вторгнення російських військових в Україну. Ми закликаємо всіх солідарних працівників у Німеччині надати всю можливу допомогу постраждалим в Україні, а також мужнім антивоєнним демонстрантам у Росії та Білорусі.
Ми, Міжнародний комітет Федерації ФАУ, рішуче засуджуємо вторгнення російських військових в Україну. Ми закликаємо всіх солідарних працівників у Німеччині надати всю можливу допомогу постраждалим в Україні, а також мужнім антивоєнним демонстрантам у Росії та Білорусі.

Військова агресія російського уряду в даний час призводить до загибелі і поранень, руйнує міста, громади і засоби до існування, посягає на владу і переслідує економічні інтереси, розраховуючись кров'ю і життям тисячьох. У довгостроковій перспективі це загрожує повністю знищити вже обмежені сьогодні громадянські свободи українського населення на користь політичної диктатури.

Як транснаціональний і демократичний профспілковий рух, ми підтримуємо трудящих і знедолених, які зазнають найбільших жертв у всіх війнах. Ми також підтримуємо всіх тих, хто сьогодні має мужність протистояти цій війні, незважаючи на величезні репресії в Росії.

Навіть якщо ми вітаємо нинішній тиск на російський уряд і банки, ми вважаємо моральне обурення країн НАТО і ЄС не дуже надійним на тлі власної імперіалістичної політики. Маються на увазі війни турецького уряду проти Вірменії, північного Іраку, північно-східної Сирії, мова йде про відсутність підтримки повстань в Білорусі або Гонконзі а також відсутність підтримки опіру в Судані і М'янмі. Ми рішуче виступаємо проти будь-якого імперіалізму.

Зрештою, і Росія, і ЄС, і НАТО залишаються національними конструкціями. І, як це прийнято з такими силовими структурами, вони в першу чергу віддані інтересам капіталу. Інтереси капіталу, які суперечать нашим інтересам як працівників. У цьому сенсі ми також засуджуємо заяву канцлера Шольца (СДПН) про мільярди, витрачені на переозброєння Німеччини, мільярди, які є марними для народу України і яких не вистачає в Німеччині в соціальному, медичному, освітньому та екологічному секторах.

У нинішній агресивній війні проти українського населення ми закликаємо вас: організувати квартири, робочі місця, офіційну підтримку та транспортні послуги для біженців з Росії та України, пожертвувати гроші, медикаменти, захисні засоби, такі як шоломи та захисні жилети для оборонців лівих загонів та медичних підрозділів, підтримати дезертирів з обох сторін, скандалізувати подвійні стандарти щодо військових вторгнень держави-члена НАТО Туреччини.

Ми просимо всіх солідарних працівників поділитися з нами контактами в Україні та скоординувати з нами подальший курс дій.

Являючись солідарними працівниками, ми стикаємося з величезними викликами в дестабілізованому світі. Ми повинні організувати себе, в усьому світі, демократично і пов'язуючи. Ми повинні розширити нашу солідарну скарбницю перекладачів та медіамереж, ми повинні збудувати структури для самозахисту працівників і для подолання гуманітарних криз. Ніякого рукостискання для війни та її бенефіціарів – все для глобальної солідарності!

Міжнародний комітет Федерації профспілок ФАУ,
організована в Міжнародній конфедерації праці

Варіанти підтримки:

Підтримка біженців: https://linktr.ee/operation.solidarity а також у місцевих синдикатах
Підтримка антивоєнних протестів у Росії: https://wiki.avtonom.org/en/index.php/Donate
Пожертвування для анархістської самооборони: https://abcdd.org/en/donation/
Підтримка дезертирів з усіх боків: https://www.cafe-libertad.de/fahnenflucht-support-desertion